Mindfulness MBSR Training

Wordt een krachtige en gebalanceerde versie van jezelf!

In deze Mindfulness Basis Training(MBSR) leer je hoe je met meer aandacht in het leven kunt staan. Je vermindert stress, je leert dingen loslaten, anders met problemen omgaan en je wordt bewust van je lijd en emoties. Daarmee leef je ontspannener, met aandacht én ervaar je meer geluk.
Er is maar één basis mindfulness training. Het is een programma met een vaste opbouw en vaste onderdelen dat inmiddels dertig jaar bestaat en waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen.

MSBR Mindfulness

Al in 1979 werd Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) ontwikkeld door Dr. Jon Kabat-Zinn en zijn collega’s van de Stress Reduction Clinic van het University of Massachusetts Medical Center. Tegenwoordig wordt MBSR aangeboden in vele honderden ziekenhuizen, klinieken, gezondheidscentra, onderwijsinstellingen, management en andere instellingen over de hele wereld.

Daarnaast komen er op een praktische manier theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen. Immers, door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken wordt de opmerkzaamheid gescherpt en kunnen er inzichten ontstaan.

De mindfulness trainingen zijn geschikt voor mensen met verschillende achtergronden en verschillende redenen.
Zo kun je bijvoorbeeld herstellende zijn van een burn-out, angstklachten hebben, veel stress ervaren of ervaren dat je ‘jezelf niet meer bent’. Het doel is altijd om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk en rust te gaan ervaren.

Komen de volgende symptomen je bekent voor?

En wil je:

Dan past deze training perfect bij jou!

Aangesloten

FAQ

Door de regelmatige training in mindfulness die een MBSR-cursus biedt, raken mensen vertrouwd met hun eigen gedragspatronen, vooral met betrekking tot stressvolle situaties. Ze leren ook dat hoewel ze de omstandigheden waarin ze zich bevinden niet altijd kunnen veranderen, ze kunnen kiezen hoe ze erop reageren. In MBSR wordt dit proces beschreven als gaande van reageren naar reageren, waarbij het laatste een duidelijkere perceptie van de omstandigheden inhoudt door in contact te zijn met de gedachten, sensaties en emoties die aanwezig zijn.

Mindfulness-based stress reduction is een training die enorme voordelen kan opleveren voor iedereen die ermee aan de slag gaat. Hoewel het geen vervanging is voor de behandeling van ernstigere medische aandoeningen, heeft het wel veel voordelen. Zoals met de meeste dingen in het leven, is het creëren van een balans de sleutel. Als je een tijdje aan de slag gaat met de technieken uit MBSR, kunnen ze een algemeen geaccepteerd therapeutisch effect hebben voor een van de volgende aandoeningen:

  • Spanning
  • Hoge bloeddruk
  • Depressie
  • Chronische angst
  • Migraine
  • Suikerziekte
  • Sommige hartaandoeningen

De standaard MBSR-cursus bestaat uit acht wekelijkse sessies van elk 2,5 tot 3 uur, plus een sessie van een hele dag na de zesde week met een volledige dag mindfulness-oefeningen in een aangepast retraite-format (optioneel).

Elke sessie begint met een mindfulness-oefening die de deelnemers tijdens de wekelijkse sessies hebben geleerd.

Er zijn geen vereisten voor het bijwonen van onze achtweekse cursussen, zolang je je volledig inzet voor de cursus en de thuispraktijk. De cursussen van acht weken zijn ideaal voor mensen die net beginnen met mindfulness en willen leren mediteren.