Skip to main content

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Direct inschrijvenMeer lezen
pasgeboren-baby
kraamzorg

Een kennismakingsgesprek in het begin van de zwangerschap. Altijd een huisbezoek bij de intake in de 6e maand van de zwangerschap. Partusassistentie bij de thuisbevalling( mocht hier behoefte aan zijn V.I.P( vervroegde inzet partusassistentie/Doula)

Een kraamverzorgende in jouw kraamweek.( bij onvoorziene omstandigheden heb ik ten alle tijden een back-up van een collega ZZP-er) Garantie op de geïndiceerde zorg (volgens L.I.P.)

De kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er is een wettelijke eigen bijdrage van € 4,80 per uur. Vanuit een aanvullende verzekering wordt de wettelijke eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed. Zie hiervoor jouw verzekeringsvoorwaarden. Ik werk samen met HKZB, ’t Kraamkloppertje en BB-zorg.

Extra bij te boeken:

  • DunstanBabytaal cursus
  • Cursus Bewust bevallen
  • Slaap- Nightnanny zorg
Aanmelden
newborn-prep

Veelgestelde vragen

Is de kraamverzorgende al aanwezig in het ziekenhuis?

Als je poliklinisch bevalt, ga je met je verloskundige en je kraamverzorgende naar het ziekenhuis als de bevalling begint. De kraamverzorgende ondersteunt jou, je partner en de verloskundige tijdens de weeën en de bevalling. Na de bevalling gaat ze meteen met je mee naar huis.

Wanneer moet ik kraamzorg bellen als de bevalling begint?

Voordat de weeën beginnen kunnen je vliezen breken, maar dat kan ook pas tijdens de bevalling gebeuren. Bel eerst je verloskundige als je vliezen breken en/of als je weeën op gang zijn komen. Zij geeft dan aan op welk moment ze bij je komt voor een thuisbevalling of wanneer ze met jou/jullie mee naar het ziekenhuis gaat als je in het ziekenhuis bevalt.

Je verloskundige geeft aan wanneer je kraamzorg moet bellen. Soms neemt de verloskundige zelf contact op, soms bel je zelf.

Wat moet ik in huis hebben voor een thuisbevalling?

Bekijk hier onze uitzetlijst. Ook beschikbaar in het Engels.

Wat zet ik klaar voor een ziekenhuisbevalling?

Wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen, is het verstandig om een tas met de benodigde spullen ruim van tevoren klaar te hebben staan. Op onze handige uitzetlijst lees je welke spullen je daar het beste in kunt doen.

Wat moet ik allemaal aanschaffen voor de baby?

Bekijk hier de uitzetlijst. Ook beschikbaar in het Engels.

Hoeveel uur kraamzorg krijg ik?

Kraamzorg zit in de basisverzekering. Standaard heb je recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over acht dagen. De kraamverzorgende bespreekt met jou de verdeling van de uren. Dit is flexibel. Het wettelijk minimum is 24 uur verdeeld over acht dagen. In sommige situaties wordt meer kraamzorg geleverd dan het basispakket van 49 uur, bijvoorbeeld als het (borst)voeden niet op gang komt of als je je erg onzeker voelt. De kraamverzorgende kan dan, in overleg met de verloskundige, aangeven dat er meer zorg nodig is.

Nog geen kraamzorg geregeld?

Geen probleem! Je kunt je hieronder aanmelden want ik of mijn collega’s hebben altijd ruimte.

Aanmelden

Contact

T: +31612360583

E: info@jacquelineverbart.nl

© 2024 Jacqueline Verbart